Folk fra 19 land har stilt opp til å lage mat til den internasjonale matfesten på Bergen Internasjonal Kultursenter den 19. oktober i år.
For første gang arrangerte BIKS internasjonal matfest der folk kunne smake på deilig mat fra mange verdenshjørner. Det var blant annet Bacalao fra Portugal, Injara fra Etiopia og mye annen deilig mat.
– Det er ekstremt populært. Veldig lite trekker så mye folk som dette, sier Bård S. Larsen som kom for sent til å få smake på alt. Men han fikk i det minste prøve smaksløkene på litt iransk mat.
Kjempe suksess
Over 1000 mennesker var innom arrangementet, og det tok ikke lang tid før det ble tomt for mat. Folk synes det var så hyggelig å få smakt på deilige mat. Noen påpekte at det er en veldig fin måte å bryte ned grenser på siden det ikke krever mye språk.
– Dette ble en suksess, og vi gleder oss allerede til neste år. Det er kjekt å vise befolkningen i Bergen mat fra hele verden, sier en fornøyde daglig leder på BIKS Synnøve Eide.
Å ha et arrangement som dette er viktig for samhold på tvers av kulturer og dette er med på å skape en god integrering, mener Camilla som er integreringskonsulent på Introduksjonssenteret.
Norsk mat var savnet.
Integreringskonsulenten synes at det er pinlig at norsk mat ikke representert. Hun tror at nordmenn kanskje tenker utenlandsk mat når de hører internasjonal matfest, men slike ”internasjonale arrangementer” er ment å inkludere alle – også nordmenn og det som er norsk. Også Vincent Mrimba som er styremedlem på BIKS, savnet den norske maten, men håper på bedring til neste år.
Av
Francine M. Jensen
Leave a Reply